Asbest Verwijderen Door Specialisten in Leidschendam

Asbest saneren in Leidschendam? Daar heeft Anton van Dijk al meer dan 25 jaar ervaring mee. U kunt bij ons terecht voor asbestverwijdering op een veilige en bekwame manier. Geniet van onze klantvriendelijke werkwijze. Anton van Dijk beschikt over alle verplichte certificaten om asbest te mogen saneren. Wij staan voor u klaar!

Wat doen wij?

U kunt bij Anton van Dijk terecht voor de volgende werkzaamheden: asbest verwijderen en asbest wegbrengen. Alle bedrijfswerkzaamheden worden uitgevoerd door onze vakmannen.

De voordelen van Anton van Dijk

Vakbekwaamheid

Wij werken alleen met echte vakmannen. Al onze medewerkers hebben een gedegen opleiding genoten en hebben expertise van zaken.

Veilig werken

Veiligheid staat bij ons voorop. Bij asbestwerkzaamheden is veiligheid namelijk van essentieel belang. We volgen alle regels op het gebied van asbestwerkzaamheden en nemen allerlei voorzorgsmaatregelen om het risico te verminderen.

Jarenlange ervaring

U profiteert van onze jarenlange ervaring doordat wij veel kennis en vaardigheid hebben opgebouwd. Wij hebben in die jaren heel veel klanten blij gemaakt. Wordt u de volgende?

Kosteloos advies

Onze medewerkers geven professioneel en geheel kosteloos advies als u dat wilt. Ze delen graag hun kennis en helpen u met het maken van de juiste keuze op het vlak van asbest.

De benodigde certificaten

In veel gevallen bent u wettelijk vereist om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te zetten als u asbest wilt verwijderen. Anton van Dijk is hét bedrijf voor u, wij bezitten alle nodige certificaten. We bezitten zowel het Procescertificaat Asbestverwijdering en het VCA certificaat.

Voorgaande projecten

Wij hebben onder andere bij de volgende klanten asbestwerkzaamheden uitgevoerd: ziekenhuizen, grote woonhuizen, scholen, fabrieken en winkels.

Wat is asbest?

Toepassingen

Asbest werd voorheen op allerlei manieren toegepast. Het heeft namelijk een aantal goede eigenschappen: het is sterk, voordelig, bestand tegen hoge temperaturen en het gaat daarnaast lang mee.

Het gevaar van asbest

Jammer genoeg werd ontdekt dat asbest heel schadelijk is voor de gezondheid. Het is daarbij schadelijk voor het milieu. Asbest bestaat uit lange vezels die makkelijk stuk gaan. Er komen daarom kleine stukjes vezels in de lucht. Als de vezels worden ingeademd, kunnen ze allerlei aandoeningen aanrichten: stoflongen (asbestose), longvlies- en buikvlieskanker (mesotheliomen) en longkanker.

Verschillende soorten asbest

Er zijn diverse soorten asbest. De diverse soorten asbest worden ingedeeld in twee hoofdgroepen. Ten eerste is er spiraalvormige asbest. Daaronder valt alleen wit asbest. Ten tweede is er naaldvormige asbest en daaronder valt groen, bruin, blauw, grijs en geel asbest.

Hechtgebonden en losgebonden asbest

Asbest wordt in twee vormen toegepast, als hechtgebonden en losgebonden asbest. Hechtgebonden asest is het minst gevaarlijk, want het asbest zit goed vast aan het asbesthoudende materiaal. Bij losgebonden asbest zijn de gevaren voor de gezondheid veel groter, omdat de asbestvezels niet vast zitten in het materiaal. De vezels breken daardoor gemakkelijker af en komen in de lucht terecht.

Asbestinventarisatie wettelijk verplicht voor asbest saneren

Voordat asbest verwijderd wordt, vindt er eerst een asbestinventarisatie plaats. Een asbestinventarisatie is bovendien
verplicht om bij de sloop- of herstelwerkzaamheden van gebouwen van voor 1993. Tijdens de analyse wordt er gekeken of er asbest aanwezig is. Hiervoor schakelt u zelf een asbestinventarisatiebureau in.

Asbest saneren

U bent vereist om een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in te schakelen voor het verwijderen van grotere hoeveelheid asbest. Anton van Dijk bezit over de nodige certificaten. Ook een voordeel voor u is dat wij al meer dan 25 jaar ervaring hebben. We hebben daarom veel kennis en vakbekwaamheid opgebouwd.

Asbest saneren subsidie

Vanaf 1 januari 2016 is er een regeling ingesteld op het gebied van asbest verwijderen. Wilt u een asbestdak laten saneren? Dan is het mogelijk om hiervoor subsidie te krijgen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zowel bedrijven als non-profitinstellingen, overheidsinstanties en particulieren komen in aanmerking voor deze subsidie. De aanvraag moet voor 1 januari 2020 ingediend zijn en het moet om een dak gaan van op zijn minst 35 vierkante meter groot.

Eindcontrole

Als het asbest saneren klaar is, komt er een onafhankelijke instelling die een eindcontrole uitvoert. Zo bent u er zeker van dat al het asbest gesaneerd is en dat er geen asbestdeeltjes in uw pand achterblijven. De eindcontrole bestaat uit twee delen: een visuele inspectie en de analyse van de vezelconcentratie in de lucht.

Visuele controle

Tijdens de visuele check vindt er een grondige controle plaats of de asbesthoudende materialen daadwerkelijk zijn gesaneerd en of er geen restanten zijn achtergebleven. Verpakt afval of andere losse materialen mogen ook niet aanwezig zijn. Alle te inspecteren oppervlakken moeten daarnaast stofvrij en droog zijn.

Meten van de vezelconcentratie

Het tweede deel van de eindcontrole is het meten van de dichtheid van asbestvezels in de lucht met speciale filters. Als de vezeldichtheid binnen de wettelijke norm valt, dan krijgen wij hier een speciaal certificaat van als bewijs. Vervolgens is het gebouw weer veilig te betreden.