Asbest Saneren Door Vakmannen in Gorinchem

Asbest verwijderen in Gorinchem? Daar heeft Anton van Dijk almeer dan25 jaar ervaring mee. U kunt bij ons terecht voor asbestsanering op een veilige en bekwame manier. Geniet van onze klantgerichte werkwijze. Anton van Dijk beschikt over alle noodzakelijke certificaten om asbest te mogen verwijderen. Wij staan voor u klaar!

Wat doen wij?

U kunt bij Anton van Dijk terecht voor de volgende werkzaamheden: asbest saneren en asbest wegbrengen. Alle werkzaamheden worden verricht door onze specialisten.

De voordelen van Anton van Dijk

Deskundigheid

Wij werken alleen met echte professionals. Al onze medewerkers hebben een gedegen opleiding genoten en hebben expertise van zaken.

Veilig werken

Veiligheid staat bij ons voorop. Bij asbestwerkzaamheden is veiligheid immers van essentieel belang. We volgen alle regels op het vlak van asbestwerkzaamheden en nemen allerhande voorzorgsmaatregelen om het risico te verminderen.

Jarenlange ervaring

U profiteert van onze jarenlange ervaring doordat wij veel kennis en vaardigheid hebben opgebouwd. Wij hebben in die jaren heel veel klanten blij gemaakt. Wordt u de volgende?

Kosteloos advies

Onze werknemers geven professioneel en geheel kosteloos advies als u dat wilt. Ze delen graag hun kennis en helpen u met het maken van de juiste beslissing op het gebied van asbest.

De benodigde certificaten

In veel gevallen bent u wettelijk vereist om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te zetten als u asbest wilt verwijderen. Anton van Dijk is hét bedrijf voor u, wij bezitten alle nodige certificaten. We bezitten zowel het Procescertificaat Asbestverwijdering en het VCA certificaat.

Voorgaande projecten

Wij hebben onder andere bij de volgende klanten asbestwerkzaamheden uitgevoerd: ziekenhuizen, grote woonhuizen, scholen, fabriekshallen en winkels.

Wat is asbest?

Toepassingen

Asbest werd vroeger op allerhande manieren toegepast. Het heeft namelijk een aantal goede eigenschappen: het is sterk, voordelig, bestand tegen hoge temperaturen en het gaat daarnaast lang mee.

Het risico van asbest

Jammer genoeg werd ontdekt dat asbest heel slecht is voor de gezondheid. Het is bovendien slecht voor het milieu. Asbest bestaat uit lange vezels die makkelijk stuk gaan. Er komen daarom kleine stukjes vezels in de lucht. Als de vezels worden ingeademd, kunnen ze diverse aandoeningen aanrichten: stoflongen (asbestose), longvlies- en buikvlieskanker (mesotheliomen) en longkanker.

Velerlei soorten asbest

Er zijn diverse soorten asbest. De verscheidene soorten asbest worden ingedeeld in twee hoofdgroepen. Ten eerste is er spiraalvormige asbest. Daaronder valt alleen wit asbest. Ten tweede is er naaldvormige asbest en daaronder valt groen, bruin, blauw, grijs en geel asbest.

Hechtgebonden en losgebonden asbest

Asbest wordt in twee vormen toegepast, als hechtgebonden en losgebonden asbest. Hechtgebonden asest is het minst risicovol, want het asbest zit goed vastgeplakt aan het asbesthoudende materiaal. Bij losgebonden asbest zijn de gevaren voor de gezondheid veel groter, omdat de asbestvezels niet vast zitten in het materiaal. De vezels breken hierdoor gemakkelijker af en komen in de lucht terecht.

Asbestinventarisatie wettelijk vereist voor asbest verwijderen

Voordat asbest verwijderd wordt, vindt er eerst een asbestinventarisatie plaats. Een asbestinventarisatie is bovendien
verplicht om bij de sloop- of herstelwerkzaamheden van gebouwen van voor 1993. Tijdens de analyse wordt er gekeken of er asbest aanwezig is. Hiervoor schakelt u zelf een asbestinventarisatiebureau in.

Asbest saneren

U bent vereist om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te schakelen voor het verwijderen van grotere hoeveelheid asbest. Anton van Dijk bezit over de nodige certificaten. Ook een voordeel voor u is dat wij al meer dan 25 jaar ervaring hebben. We hebben daardoor veel kennis en vakbekwaamheid opgebouwd.

Asbest saneren subsidie

Vanaf 1 januari 2016 is er een regeling ingesteld op het vlak van asbest saneren. Wilt u een asbestdak laten verwijderen? Dan is het mogelijk om hiervoor subsidie te krijgen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zowel ondernemingen als non-profitinstellingen, overheidsinstanties en particulieren komen in aanmerking voor deze subsidie. De aanvraag moet voor 1 januari 2020 ingediend zijn en het moet om een dak gaan van op zijn minst 35 vierkante meter groot.

Eindcontrole

Als het asbest saneren klaar is, komt er een onafhankelijke organisatie die een eindcontrole uitvoert. Zo bent u er zeker van dat al het asbest gesaneerd is en dat er geen asbestdeeltjes in uw pand achterblijven. De eindcontrole bestaat uit twee delen: een visuele inspectie en de analyse van de vezeldichtheid in de lucht.

Visuele inspectie

Tijdens de visuele controle vindt er een grondige inspectie plaats of de asbesthoudende materialen daadwerkelijk zijn gesaneerd en of er geen restanten zijn achtergebleven. Verpakt afval of andere losse materialen mogen ook niet present zijn. Alle te inspecteren oppervlakken moeten daarbij stofvrij en droog zijn.

Meten van de vezelconcentratie

Het tweede deel van de eindcontrole is het meten van de dichtheid van asbestvezels in de lucht met gespecialiseerde filters. Als de vezeldichtheid binnen de wettelijke norm valt, dan krijgen wij hier een speciaal certificaat van als bewijs. Vervolgens is het gebouw weer veilig te binnengaan.