Asbest Verwijderen Door Vakmannen in Geldermalsen

Asbest saneren in Geldermalsen? Daar heeft Anton van Dijk alruim25 jaar ervaring mee. U kunt bij ons terecht voor asbestverwijdering op een veilige en professionele wijze. Geniet van onze klantvriendelijke aanpak. Anton van Dijk beschikt over alle noodzakelijke certificaten om asbest te mogen saneren. Wij staan voor u klaar!

Wat doen wij?

U kunt bij Anton van Dijk terecht voor de volgende bedrijfswerkzaamheden: asbest verwijderen en asbest wegbrengen. Alle bedrijfswerkzaamheden worden verricht door onze vakmannen.

De pluspunten van Anton van Dijk

Kennis

Wij werken alleen met ware vakmannen. Al onze werknemers hebben een gedegen opleiding genoten en hebben kennis van zaken.

Veilig werken

Veiligheid staat bij ons voorop. Bij asbestwerkzaamheden is veiligheid immers van essentieel belang. We volgen alle regels op het gebied van asbestwerkzaamheden en nemen allerlei voorzorgsmaatregelen om het gevaar te minimaliseren.

Jarenlange ervaring

U profiteert van onze jarenlange ervaring doordat wij veel kennis en vaardigheid hebben opgebouwd. Wij hebben in die jaren heel veel klanten blij gemaakt. Wordt u de volgende?

Gratis advies

Onze medewerkers geven vakkundig en geheel gratis advies als u dat wilt. Ze delen graag hun expertise en helpen u met het maken van de juiste beslissing op het vlak van asbest.

De benodigde certificaten

In veel gevallen bent u wettelijk vereist om een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in te zetten als u asbest wilt verwijderen. Anton van Dijk is hét bedrijf voor u, wij bezitten alle nodige certificaten. We bezitten zowel het Procescertificaat Asbestverwijdering en het VCA certificaat.

Voorgaande projecten

Wij hebben onder andere bij de volgende klanten asbestwerkzaamheden uitgevoerd: ziekenhuizen, grote woonhuizen, scholen, productiebedrijven en shops.

Wat is asbest?

Toepassingen

Asbest werd voorheen op diverse manieren toegepast. Het heeft namelijk een aantal goede eigenschappen: het is sterk, goedkoop, bestand tegen hoge temperaturen en het gaat daarbij lang mee.

Het risico van asbest

Jammer genoeg werd ontdekt dat asbest heel schadelijk is voor de gezondheid. Het is bovendien schadelijk voor het milieu. Asbest bestaat uit lange vezels die makkelijk kapot gaan. Er komen hierdoor kleine stukjes vezels in de lucht. Als de vezels worden ingeademd, kunnen ze allerlei aandoeningen aanrichten: stoflongen (asbestose), longvlies- en buikvlieskanker (mesotheliomen) en longkanker.

Verschillende soorten asbest

Er zijn verscheidene soorten asbest. De verschillende soorten asbest worden ingedeeld in twee hoofdgroepen. Ten eerste is er spiraalvormige asbest. Daaronder valt alleen wit asbest. Ten tweede is er naaldvormige asbest en daaronder valt groen, bruin, blauw, grijs en geel asbest.

Hechtgebonden en losgebonden asbest

Asbest wordt in twee vormen toegepast, als hechtgebonden en losgebonden asbest. Hechtgebonden asest is het minst risicovol, want het asbest zit goed vast aan het asbesthoudende materiaal. Bij losgebonden asbest zijn de gevaren voor de gezondheid veel groter, omdat de asbestvezels niet vast zitten in het materiaal. De vezels breken hierdoor gemakkelijker af en komen in de lucht terecht.

Asbestinventarisatie wettelijk vereist voor asbest verwijderen

Voordat asbest verwijderd wordt, vindt er eerst een asbestinventarisatie plaats. Een asbestinventarisatie is bovendien
verplicht om bij de sloop- of herstelwerkzaamheden van gebouwen van voor 1993. Tijdens de analyse wordt er gekeken of er asbest aanwezig is. Hiervoor schakelt u zelf een asbestinventarisatiebureau in.

Asbest saneren

U bent verplicht om een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in te schakelen voor het saneren van grotere hoeveelheid asbest. Anton van Dijk bezit over de nodige certificaten. Ook een voordeel voor u is dat wij al meer dan 25 jaar ervaring hebben. We hebben daardoor veel expertise en expertise opgebouwd.

Asbest verwijderen subsidie

Vanaf 1 januari 2016 is er een regeling ingesteld op het gebied van asbest saneren. Wilt u een asbestdak laten verwijderen? Dan is het mogelijk om hiervoor subsidie te krijgen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zowel ondernemingen als non-profitinstellingen, overheidsinstanties en particulieren komen in aanmerking voor deze subsidie. De aanvraag moet voor 1 januari 2020 ingediend zijn en het moet om een dak gaan van minstens 35 vierkante meter groot.

Eindcontrole

Als het asbest verwijderen klaar is, komt er een onafhankelijke instelling die een eindcontrole uitvoert. Zo bent u er zeker van dat al het asbest verwijderd is en dat er geen asbestdeeltjes in uw gebouw achterblijven. De eindcontrole bestaat uit twee delen: een visuele controle en de analyse van de vezeldichtheid in de lucht.

Visuele check

Tijdens de visuele inspectie vindt er een grondige inspectie plaats of de asbesthoudende materialen daadwerkelijk zijn verwijderd en of er geen restanten zijn achtergebleven. Verpakt afval of andere losse materialen mogen ook niet present zijn. Alle te onderzoeken oppervlakken moeten daarbij stofvrij en droog zijn.

Meten van de vezelconcentratie

Het tweede deel van de eindcontrole is het meten van de concentratie van asbestvezels in de lucht met speciale filters. Als de vezeldichtheid binnen de wettelijke norm valt, dan krijgen wij hier een speciaal certificaat van als bewijs. Vervolgens is het pand weer veilig te betreden.